2015/05/03

Sałatka warzywna z dodatkiem pieczonego buraka i czerwonej fasoli

Sałatka, która często gościła na stole w moim domu rodzinnym. W składzie przeważa pieczony burak oraz słodka marchew. Ogórki kiszone podkreślają smak, a dzięki dressingowi sałatka staje się bardziej wyrazista. Moi domownicy często proszą mnie o jej przygotowanie. Smaczna i bardzo prosta sałatka, z którą bez wątpienia poradzi sobie każdy.


~Składniki~
  • 3  pieczone buraki
  • 3  kiszone ogórki 
  • 3 ugotowane marchewki
  • 4 ugotowane ziemniaki w mundurkach
  • 1 duża czerwona cebula
  • 3-4 suszone pomidory
  • 1 puszka czerwonej fasoli lub ugotowanej
  • pęczek koperku
  • pęczek pietruszki
~Składniki na dressing~
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki octu balsamicznego 
  • 70 gr oliwy z oliwek 
  • sól, pieprz
Buraki skropić oliwą, wyłożyć do folii aluminiowej. Zawinąć i wypiekać w 200C ok. 45-60 min. Wystudzić i obrać.
Marchewkę i ziemniaki ugotować do miękkości. Wystudzić i obrać. Fasole wylozyc na sito. Do dużej miski pokroić w kostkę warzywa, następnie drobno pokroić cebule, ogórki, dodać fasole, suszone pomidory i pokrojone zioła.
Przygotować dressing: do słoika wlać ocet balsamiczny, sok z cytryny, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Słoik zakręcić pokrywką i energicznie potrząsając wymieszać zawartość dressingu. Wylać dressing na warzywa i dokładnie wymieszać. Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1,5 godz. do przegryzienia smaków.
Smacznego.



ENGLISH VERSION
Vegetable salad with the addition of roasted beets and red beans

Salad, which was often displayed on my family's table. The taste of salad is overbalanced by roasted beet and sweet carrots. Pickled cucumbers emphasize the taste, and thanks to the dressing, salad becomes more pronounced. My family members often ask me about her preparation. It's tasty and very simple salad, which everyone can handle with no doubt!

~ Ingredients ~
  • 3 roasted beets
  • 3 pickled cucumbers
  • 3 cooked carrots
  • 4 boiled potatoes in their skins
  • 1 large red onion
  • 3-4 dried tomatoes
  • 1 can of red beans or cooked
  • bunch of dill
  • bunch of parsley

~ Ingredients for the dressing ~
  • juice of half a lemon
  • 4 tablespoons balsamic vinegar
  • 70 gr olive oil
  • salt and pepper

Beets drizzle with olive oil, wrap with aluminum foil. Wrap and bake at 200C approx. 45-60 min. Let  them cool and then peel.
Carrots and potatoes cook until tender. Let them cool and peel. Put the beans on the screen. In a large bowl, dice vegetables, then finely chop onions, cucumbers, add beans, sun-dried tomatoes and chopped herbs.
Prepare the dressing: in a jar, pour balsamic vinegar, lemon juice, salt, pepper and olive oil. Screw the lid and jar vigorously shaking the dressing, mixing the contents. Pour the dressing on vegetables and mix thoroughly. Cover the bowl with plastic wrap and refrigerate for approx. 1.5 hours. to chew flavors.
Enjoy your meal.


1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawa sałatka :) Świetnie podana i super kolory :)

    OdpowiedzUsuń