Konkretna i bardzo sycąca sałatka która nie powoduje uczucia ciężkości. W mojej kuchni pieczone warzywa są zawsze miłe widziane gdyż mają wyjątkowy smak. Zdrowa i pyszna sałatka której smak znakomicie podkreśla dodanie octu malinowego.
~Pieczone warzywa~
- 3 małe buraki
- 2 małe bataty
- Dodatkowo: suszony rozmaryn, oregano, bazylia, olej rzepakowy
Buraki posmarować olejem, zawinąć w folie aluminiową. Piec w 200C ok. 40-60 min.
Bataty oczyścić, pokroić w talarki. Dodać zioła i skropić olejem rzepakowym. Piec w 200C przez 30-35 min. co jakiś czas przewracając na drugą stronę.
~Sałatka~
- 6-8 sztuk pomidorków truskawkowych
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mała czerwona cebula
- 2 garście mix sałatek ( roszponka, rukola, szpinak )
~Dressing~
- 2 łyżki octu malinowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Składniki na dressing dokładnie wymieszać.
Upieczone buraki wystudzić i oczyścić. Pokroić w talarki lub słupki. Do miski dodać pokrojone buraki, bataty, przekrojone na pół pomidorki, pokrojoną w piórka cebule i awokado. Polać dressingiem i dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć chrupiącą sałatę, na nią warzywa i jeszcze raz wymieszać. Podawać od razu do stołu.
Smacznego.
ENGLISH VERSION
Salad made of roasted sweet potatos and beets based on raspberry vinegar dressing
The specific and very nutritious salad that does not cause the feeling of being over stuffed. In my kitchen roasted vegetables are always welcome because they have a unique taste and deserve recognition. Healthy and delicious salad which taste complements the addition of raspberry vinegar.
~Ingredients for the roast vegetables~
- 3 small beets
- 2 small yams
- Additionally: dried rosemary, oregano, basil, canola oil
Beetroot spread with oil, wrap in aluminum foil. Bake at 200C approx. 40-60 min.
Sweet potatoes clean and cut into slices. Add herbs and drizzle with rapeseed oil. Bake at 200C for 30-35 minutes. periodically turning over to the other side.
~Ingredients for the salad~
- 6-8 pieces of strawberry tomatoes
- 1 ripe avocado
- 1 small red onion
- 2 handfuls of mixed salad (lamb's lettuce, arugula, spinach)
~Dressing~
- 2 tablespoons raspberry vinegar
- 2 tablespoons lemon juice
- 1 teaspoon salt
- 3 tablespoons olive oil
Ingredients for the dressing mix thoroughly.
Baked beets cool down and clean up. Cut into slices or bars. In a bowl add chopped beets, sweet potatoes, tomatoes halves, chopped feathers onions and avocado. Pour over the dressing and mix thoroughly. On a plate put a crispy lettuce, vegetables and mix again. Serve all at once to the table.
Bon Appetit.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz