2015/08/10

Pancakes z puree z pieczonej dyni hokkaido i sosem z jagód leśnych

Bardzo puszyste i niezwykle delikatne pancakes. Lekkie, smaczne i zdrowe. Swietnie sprawdzają się na śniadanie lub podwieczorek. Szybkie w wykonaniu. Puree z dyni najlepiej zrobić z wyprzedzeniem i przechować w lodówce.


~Składniki na ciasto~
  • 150 gr mąki pszennej pełnoziarnistej 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 gr miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 160 ml mleka roślinnego 
  • 150 gr puree z dyni
  • 3 jajka ( rozdzielone na białka i żółtka )
  • olej kokosow
~Składniki na sos z jagód leśnych~
  • 150 gr jagód leśnych 
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Składniki dodać do garnuszka, zagotować. Po 2 min. wyłączyć.
~Puree z dyni~
  • kawałek dyni Hokkaido 
  • 1 łyżeczka oleju z pestek winogron
Kawałek dyni oczyścić i usunąć pestki. Skropić olejem. Wstawić do piekarnika 200C piec ok. 25-30 min. Wystudzić, oddzielić miąższ. Zmiksować na gładko.

Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon wymieszać. W drugiej miseczce połączyć mleko, miód, puree z dyni i żółtka. Suche składniki połączyć z mokrymi. Białka ubić na sztywną pianę. Ubite białka dodać do ciasta i delikatnie przemieszać. Rozgrzać patelnie, posmarować olejem kokosowym. Wykładać po 1 łyżce ciasta, formując na kształt okrągłych placuszków. Smażyć ok. 3-4 min. z obu stron. Polać sosem jagodowym.
Smacznego.



ENGLISH VERSION
Pancakes made of mashed roasted Hokkaido pumpkin with forest berries sauce

Very fluffy and extremely delicate pancakes. They come out fluffy, light, tasty and healthy. They are perfect for breakfast or afternoon tea. Quick to do. Pumpkin puree is best done in advance and stored in the refrigerator.

~Ingredients for the dough~
  • 150 gr wholemeal flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 90 gr honey
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 160 ml vegetable milks
  • 150 gr pumpkin puree
  • 3 eggs (separated on the albumen and yolk)
  • coconut oil
~Ingredients for the sauce of forest berries~
  • 150 gr forest berries
  • 2 tablespoons agave syrup
  • 1 tablespoon lemon juice
  • Ingredients add to the pot, bring to a boil. After 2 min. off
~Pumpkin puree~
  • a piece of pumpkin Hokkaido
  • 1 teaspoon grapeseed oil
A piece of pumpkin clean up and remove the seeds. Drizzle with oil. Put in the oven 200C oven approx. 25-30 min. Let it cool, separate the flesh. Blend on smoothly.

Mix flour, baking powder and cinnamon. In the second bowl, combine milk, honey, pumpkin puree and egg yolks. The dry ingredients are combined with wet. Proteins beat to stiff. Stiffly beaten egg whites add to the dough and mix gently. Heat a frying pan, spread with coconut oil. Lining the 1 tablespoon of dough, forming the shape of circular tortillas. Fry for approx. 3-4 minutes. from both sides. Pour blueberry sauce.
Bon Appetit.

1 komentarz: