2015/12/02

Placuszki dyniowo-cukiniowe

Kolejny sezonowy przepis na wykorzystanie dyni i cukinii z dodatkiem mąki z pestek dyni. Pyszne, lekkie placuszki, które zawierają dużo zdrowych składników. 


~Składniki~
  • 1,5 szklanki startej cukini na grubych oczkach
  • 1,5 szklanki puree z dyni
  • 1 mała szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 jajka 
  • 4 łyżki mąki z pestek dyni
  • 0,5 łyżeczki papryki pimenton 
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do smażenia 
  • Dodatkowo: olej z pestek dyni, prażone pestki dyni.
Startą cukinie przełożyć na sito, odsączyć z nadmiaru wody. Puree z dyni zmiksować z jajkami, dodać drobno pokrojoną szalotkę, starty czosnek, paprykę pimenton, sól i mąkę dyniową. Składniki dokładnie zmiksować. Na koniec dodać startą cukinie.
Patelnie rozgrzać, wlać olej. Wykładać ok. 1 łyzki ciasta formując okrągłe placuszki. Smażyć z każdej strony do zrumienienia. Podawać od razu. Skropić olejem dyniowym i posypać pestkami dyni.
Smacznego.





ENGLISH VERSION
Paleo pumpkin-zucchini fritters

The seasonal recipe made from pumpkin and zucchini, with a flour from pumpkin seeds. Delicious, light pancakes, that contain a lot of healthy ingredients.

~Ingredients~
  • 1.5 cups of grated zucchini on a coarse mesh
  • 1.5 cups of pumpkin puree
  • 1 small shallot
  • 1 clove garlic
  • 3 eggs
  • 4 tablespoons of flour with pumpkin seeds
  • 0.5 tsp paprika Pimenton
  • 1 teaspoon salt
  • frying oil
  • In addition: pumpkin seed oil, roasted pumpkin seeds
Grated courgettes translate into a sieve, drain off the excess of water. Pumpkin puree mix with the eggs, add finely chopped scallions, grated garlic, paprika with salt and flour pumpkin. The ingredients mix thoroughly. Finally add the grated courgettes.
Pans heat, add oil. Lining approx. 1 tablespoons of dough to form round pancakes. Fry on each sides until browned. Serve immediately. Drizzle with oil, sprinkle with pumpkin seeds.
Bon Appetit.

2 komentarze: