Coś szybkiego i bardzo prostego na śniadanie lub przyjście nieoczekiwanych gości. Składniki można dobierać w zależności od naszych upodobań.
~Składniki na ok. 3 porcje~
- 10 orzechów Makadamia
- 6-9 biszkopcików savoiardi
- 300 ml jogurtu greckiego naturalnego
- 100 ml świeżych lub mrożonych jagód leśnych
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- 100 gr. świeżych jagód : maliny, borówki amerykańskie, jeżyny
Biszkopciki pokruszyć i wymieszać z rozdrobnionymi orzechami Makadamia. Do jogurtu dodać syrop z agawy i świeże lub rozmrożone jagody leśne. Wymieszać. Do kubeczków lub słoiczków wyłożyć mieszankę ciasteczkowo - orzechową. Wsypać jagody. Jogurt podzielić na trzy części i wyłożyć na jagody. Wierzch posypać orzechami.
Smacznego.
Mniam, smakowity deserek :)
OdpowiedzUsuńDziękuje. Pozdrawiam ciepło <3
UsuńCudnie podany, same pyszności w tym słoiku :)
OdpowiedzUsuńRobi się go naprawdę szybko, ma niewiele składników, a jeszcze szybciej się go zjada. Dziękuje i pozdrawiam ciepło kochana <3
Usuń