2015/09/13

Deser jogurtowy z jagodami leśnymi, malinami i ciasteczkami savoiardi z orzechami Makadamia

Coś szybkiego i bardzo prostego na śniadanie lub przyjście nieoczekiwanych gości. Składniki można dobierać w zależności od naszych upodobań. 


~Składniki na ok. 3 porcje~
  • 10 orzechów Makadamia 
  • 6-9 biszkopcików savoiardi 
  • 300 ml jogurtu greckiego naturalnego
  • 100 ml świeżych lub mrożonych jagód leśnych 
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 100 gr. świeżych jagód : maliny, borówki amerykańskie, jeżyny 
Biszkopciki pokruszyć i wymieszać z rozdrobnionymi orzechami Makadamia. Do jogurtu dodać syrop z agawy i świeże lub  rozmrożone jagody leśne. Wymieszać. Do kubeczków lub słoiczków wyłożyć mieszankę ciasteczkowo - orzechową. Wsypać jagody. Jogurt podzielić na trzy części i wyłożyć na jagody. Wierzch posypać orzechami.
Smacznego.


4 komentarze:

  1. Mniam, smakowity deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudnie podany, same pyszności w tym słoiku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robi się go naprawdę szybko, ma niewiele składników, a jeszcze szybciej się go zjada. Dziękuje i pozdrawiam ciepło kochana <3

      Usuń